Achizitia unui imobil prin licitatie imobiliara poate deveni una din cele mai profitabile metode de cumparare. Preturile de vanzare prin licitatie imobiliara sunt mai scazute decat preturile de pe piata imobiliara. Totusi pentru a putea realiza o achizitie prin aceasta metoda va sfatuim sa cititi cu atentie sfaturile si explicatiile de mai jos.
Daca doriti sa participati la o licitatie imobiliara va sfatuim sa urmati urmatorii pasi:
Inspectaţi proprietatea
Profitaţi din plin de orice inspecţie organizată înaintea unei licitaţii. La licitaţie, cumpăraţi o proprietate "aşa cum, cu toate defecţiunile." Inspecţiile personale vă permit să vedeţi pentru ce proprietate veţi licita. Această informaţie de calitate pe care o primiţi poate juca un rol important în a vă ajuta să determinaţi valoarea şi dezirabilitatea proprietăţii. Parcelele de teren le puteţi vedea doar dacă doriţi. Inspecţiile caselor sunt rareori programate în cazul proprietăţilor care trebuie vândute la licitaţie în urma unei prescrieri ipotecare.
Pre-calificarea pentru finanţare
Nu se obişnuieşte ca termenii unei licitaţii să includă o asigurare ipotecară. Dacă plănuiţi să utilizaţi o formă de finanţare pentru a achiziţiona proprietatea, este important să vă pre-calificaţi la un debitor. Acest lucru poate fi făcut chiar înainte de a vă hotărî pentru o anumită proprietate. Cunoscând condiţiile de calificare pentru un credit ipotecar, vă va ajuta să determinaţi suma pe care sunteţi dispus să o plătiţi pentru orice proprietate, sporindu-vă nivelul de confort şi permiţându-vă să licitaţi cu încredere.
Participaţi la licitaţie
Verificaţi DirectProprietar.ro , ziarele locale sau înscrieţi-vă în lista noastă de mailing, pentru a localiza licitaţiile care se desfăşoară în localitatea dumneavoastră. Pentru a vă familiariza cu procesul înainte de a participa la o licitaţie ca şi ofertant, ar fi indicat să participaţi la una sau mai multe licitaţii ca observator. Licitaţiile se petrec rapid, aşa că este important să ştiţi la ce să vă aşteptaţi.
Plănuiţi-vă strategia de licitaţie
Examinaţi proprietatea, analizaţi încă o dată informaţiile disponibile, şi luaţi în considerare orice formă de finanţare pentru a determina limita de ofertă. Plănuiţi cum să concuraţi. Majoritatea licitatorilor se vor gândi cam la acelaşi preţ mediu. Doar cel care oferă cea mai mare sumă primul poate avea succes.
Înregistraţi-vă pentru licitaţie
În ziua licitaţiei, sosind la locul desfăşurării licitaţiei cu o oră înainte de începere, veţi avea timpul necesar la dispoziţie pentru a consulta personalul de licitaţie cu privire la orice întrebare de ultim moment despre procedurile de licitaţie. Când se oferă o inspecţie a proprietăţii în ziua licitaţiei, apare astfel o nouă oportunitate pentru dumneavoastră de a inspecta proprietatea. După finalizarea înscrierii pentru licitaţie, veţi primi un Pachet de Licitaţie conţinând numărul dumneavoastră de licitator şi un Pachet de Informaţii pentru Proprietate (PIP) incluzând termenii de vânzare, contractul de vânzare-cumpărare şi alte documente importante.
Licitaţi agresiv
Până la "căderea ciocanului" care anunţă terminarea licitaţiei, sau până când ajungeţi la limita dumneavoastră de licitat, concuraţi agresiv. Nu există decât un câştigător pentru fiecare proprietate. Nu puteţi cumpăra la preţul dumneavoastră decât dacă LICITAŢI preţul dumneavoastră.